• Floridadreef 58a Utrecht (Op afspraak)
werkhoogte

Beste werkhoogte

Werken gebeurt rond ellebooghoogte. In functie van de aard van het werk, de hoogte van gereedschappen en werkstukken worden nog correcties doorgevoerd. Dat bepaalt de effectieve tafelhoogte.

Aard van het werkVaste hoogteVerstelbaar
Staand werken102 cm – hoogte werkstuk+/- 10 cm
Zit-sta werkplek107 cm – hoogte werkstuk+/- 10 cm
Zittend licht werk85 cm65 – 85 cm
Zittend precisiewerk90 cm70 – 90 cm

Staand werken

Staand werken is geschikt voor mobiel en zwaar werk. Deze taken gebeuren best met de handen 10 cm onder de ellebogen. Uitgaande van de gemiddelde Nederlander (man en vrouw), komt dat neer op 102 cm. Bij een verstelbaar bureau kan deze gemiddelde maat met 10 cm vermeerderd en verminderd worden, voor de grote en kleine werknemer.

Zit-sta werkplek

Een zit-sta werkplek biedt de uitkomst bij licht werk dat continu uitgevoerd wordt, zonder veel afwisseling of mogelijkheid om regelmatig recht te staan. Bij een zit-sta werkplek is de staande hoogte maatgevend, het zitten gebeurt in een klassieke zithouding op een hoge stoel (met voetensteun). Hierbij is de optimale werkhoogte 5 cm onder de ellebogen. Dit komt uit op 107 cm. Bij een verstelbaar bureau kan deze gemiddelde maat met 10 cm vermeerderd en verminderd worden, voor de grote en kleine werknemer.

Zittende werkplek

Zittend werken geniet de voorkeur bij precisiewerk of licht werk dat niet continu moet gebeuren. De beste hoogte voor precisiewerk is 5 cm boven de ellebogen. Omdat iedereen voldoende beenruimte zou hebben, vormt de grote werknemer de referentie.

Vragen of telefonisch bestellen?

  • Floridadreef 58A, 3565 AM Utrecht
  • Info@activework.nl

Abboneer op onze nieuwsbrief

Volg ons

Openingstijden

  • Ma t/m Vr:
    Alleen op afspraak

    Za t/m Zo:
    Alleen op afspraak

Open chat
1
Stel uw vraag direct via WhatsApp!