• Floridadreef 58a Utrecht (Op afspraak)

Waarom een Zit-Sta Bureau?

De arbeidsmarkt is flink in beweging, door alle maatregelen omtrent het Coronavirus. Maar als je als thuiswerker langdurig aan de keukentafel moet zitten, zul je na verloop van tijd erachter komen dat dit niet zo handig is. Een keukentafel is geen ideale werktafel, wat niet goed is voor je gezondheid. Wees als thuiswerker daarom verstandig en investeer in een zit-sta bureau.

Wat is een zit sta bureau?
Bureaus zijn verkrijgbaar in instelbare bureaus en verstelbare bureaus. Een instelbaar bureau is meestal eenmalig in te stellen, waarna je na het instellen het bureau vastzet met schroeven. Een zit sta bureau is een verstelbaar bureau. Bij een zit sta bureau heb je de mogelijkheid om het bureau op elk moment in te stellen naar jouw werkhoogte. Wil je zittend werken? Dan stel je het bureau op zithoogte in. Maar wil je de benen strekken en staand aan je bureau werken? Geen probleem. Veel zit sta bureaus zijn tegenwoordig elektronisch te verstellen, zodat in een mum van tijd je bureau de stahoogte heeft bereikt. Onze collectie staat vol met kwalitatieve zit sta bureaus, zowel elektrisch als met slinger verstelbaar. Met onze Zit-Sta Bureaus profiteer je als thuiswerker van enkele voordelen.

Het voorkomen van rugklachten
Langdurig in een bepaalde houding zitten is erg slecht voor je rug. Hier is je wervelkolom helemaal niet voor gebouwd. Een staande houding, waarbij de wervelkolom nauwelijks wordt belast is voor je lichaam een veel natuurlijke houding. Het kan daarom nooit kwaad om je bureau dusdanig hoog te zetten, dat je ontspannen staand kunt werken. Vooral als je al veel last hebt van rugpijn, zal dit een verlichtend zijn voor je rug.

Je bent eerder geneigd om je werkplek te verlaten
Misschien komt het niet altijd even goed uit om je werkplek te verlaten, maar dit is wel aan te bevelen, om even uit dezelfde houding te komen en hiermee rugklachten te voorkomen. In een staande houding zul je veel eerder en gemakkelijker van je werkplek lopen, dan wanneer je zittend werkt.

Het stimuleert de productiviteit
Het moment dat je weer zittend achter je bureau kruipt na de pauze zal veel mensen bekend voorkomen. Je begint wat loom te worden en je merkt dat de productiviteit afneemt. Dit kun je voorkomen als je je bureau na een pauze omhoog zet een staand gaat werken. Je zult merken dat je veel productiever wordt en inslapen zal staand niet zo snel gebeuren.

Het voorkomt ziektes
Het is algemeen bekend dat langdurig zitten allerlei gezondheidsklachten kan geven, zoals problemen met de doorbloeding, obesitas en diabetes. Het risico voorkom je al flink door regelmatig je zit sta bureau in de sta houding te zetten.

  Comments are closed

  Zoeken

  Bekijk ook

  Nen keuring logo

  Wat is NPR en wat is NEN Normering

  Het belang van veiligheid en ergonomie op de werkplek kan niet genoeg benadrukt worden. Een cruciaal onderdeel van een gezonde werkomgeving zijn de kantoormeubelen die we dagelijks gebruiken. Om ervoor [...]
  Lees Verder

  Volg ons

  Vragen of telefonisch bestellen?

  Abonneer op onze nieuwsbrief

  Volg ons

  Openingstijden

  • Ma t/m Vr:
   Alleen op afspraak

   Za t/m Zo:
   Alleen op afspraak
  betaalmethodes
  Open chat
  1
  Stel uw vraag direct via WhatsApp!