• Floridadreef 58a Utrecht (Op afspraak)

Wat is NPR en wat is NEN Normering

Nen keuring logo

Het belang van veiligheid en ergonomie op de werkplek kan niet genoeg benadrukt worden. Een cruciaal onderdeel van een gezonde werkomgeving zijn de kantoormeubelen die we dagelijks gebruiken. Om ervoor te zorgen dat deze meubels voldoen aan de hoogste normen van comfort, functionaliteit en veiligheid, worden ze getest en gecertificeerd volgens NPR en NEN normeringen. Laten we eens dieper ingaan op wat deze normen betekenen en waarom ze zo belangrijk zijn.

Wat zijn NPR en NEN Normeringen?

 • NPR: De Nederlandse Praktijkrichtlijn, kortweg NPR, is een verzameling richtlijnen die zich richt op ergonomie op de werkplek. Deze richtlijnen zijn ontwikkeld door het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) in samenwerking met diverse experts. Ze zijn bedoeld om organisaties te helpen bij het creëren van gezonde en comfortabele werkomgevingen.
 • NEN: Het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) is verantwoordelijk voor het vaststellen van normen voor producten, processen en diensten. Deze normen zijn gebaseerd op internationale richtlijnen en worden toegepast om de kwaliteit en veiligheid van producten te waarborgen.

Waarom zijn deze Normen Belangrijk voor Kantoormeubelen?

 1. Ergonomie: NPR net als NEN normeringen zijn ontworpen met de gezondheid en het comfort van werknemers in gedachten. Kantoormeubelen die voldoen aan deze normen zijn ergonomisch ontworpen, wat betekent dat ze zich aanpassen aan de natuurlijke houdingen van het lichaam. Dit vermindert het risico op lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn en RSI.
 2. Veiligheid: De normen stellen ook eisen aan de veiligheid van kantoormeubelen. Dit omvat aspecten zoals stabiliteit, constructie, en het gebruik van veilige materialen. Door te kiezen voor meubels die aan deze normen voldoen, kunnen werkgevers ervan verzekerd zijn dat ze voldoen aan de wettelijke voorschriften en dat ze de veiligheid van hun werknemers waarborgen.
 3. Efficiëntie net als Productiviteit: Goed ontworpen kantoormeubelen kunnen de efficiëntie en productiviteit van werknemers verhogen. Omdat een comfortabele stoel en een ergonomisch bureau kunnen bijdragen aan een betere focus, minder afleidingen en een gevoel van welzijn op de werkplek.

Ter Conclusie: Investeren in Gezonde Werkomgevingen

Kortom, NPR en NEN normeringen zijn essentieel voor het creëren van gezonde, veilige en ergonomische werkomgevingen. Door te kiezen voor kantoormeubelen die voldoen aan deze normen, investeren werkgevers niet alleen in de gezondheid en veiligheid van hun werknemers, maar ook in de efficiëntie en productiviteit van hun organisatie.

Bij Activework begrijpen we het belang van deze normeringen en streven we ernaar om kantoormeubelen aan te bieden die voldoen aan de hoogste standaarden van ergonomie en veiligheid. Bezoek onze website om ons assortiment van NPR en NEN gecertificeerde meubelen te ontdekken, en geef uw werknemers de werkomgeving die ze verdienen.

Met vriendelijke groet,

Het Activework Team

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Zoeken

  Bekijk ook

  Nen keuring logo

  Wat is NPR en wat is NEN Normering

  Het belang van veiligheid en ergonomie op de werkplek kan niet genoeg benadrukt worden. Een cruciaal onderdeel van een gezonde werkomgeving zijn de kantoormeubelen die we dagelijks gebruiken. Om ervoor [...]
  Lees Verder

  Volg ons

  Activework Kantoormeubelen Utrecht Logo

  Vragen of telefonisch bestellen?

  • Floridadreef 58A, 3565 AM Utrecht
  • Info@activework.nl

  Abonneer op onze nieuwsbrief

  Volg ons

  Openingstijden

  • Ma t/m Vr:
   Alleen op afspraak

   Za t/m Zo:
   Alleen op afspraak

  Open chat
  1
  Stel uw vraag direct via WhatsApp!