• Floridadreef 58a Utrecht (Alleen op afspraak)

12 Tips om de Hitte op Kantoor te Overleven en Productief te Blijven

Het is zomer en de zon straalt, maar helaas zit je op kantoor. Misschien ben je al op vakantie geweest, heb je veel vrije dagen opgenomen, of is het gewoon druk op het werk. Wat de reden ook is, werken in de hitte kan een uitdaging zijn. Vooral als je kantoor geen airconditioning heeft of als de airco niet goed werkt. Maar maak je geen zorgen, we hebben 12 tips voor je om koel te blijven en productief te blijven, zelfs als de temperaturen stijgen.

1. Blijf Gehydrateerd:

Het belangrijkste is om voldoende water te blijven drinken. Hydratatie is cruciaal tijdens hittegolven. Kies voor water in plaats van koffie of alcohol, omdat deze dranken je kunnen uitdrogen. Lauwwarme kruidenthee is verrassend effectief om je lichaamstemperatuur te reguleren. Het drinken van warme dranken kan je eigenlijk helpen af te koelen, omdat het zweten bevordert.

2. Sluit het Zonlicht Buiten:

Houd de deuren, ramen, gordijnen en zonwering gesloten om de hitte buiten te houden. Als dat niet mogelijk is, zorg dan voor goede ventilatie om de gevoelstemperatuur te verlagen.

3. Zoek Airco op Kantoor:

Als je toegang hebt tot een kantoor met airconditioning, maak er dan gebruik van. Kantoren met airco zijn doorgaans veel koeler. Zorg er wel voor dat de airco schoon is, aangezien een vuile airco de koelkracht kan verminderen.

4. Eet Licht:

Vermijd zware proteïnerijke maaltijden, omdat deze je lichaamstemperatuur kunnen verhogen. Kies in plaats daarvan voor lichte, waterrijke voedingsmiddelen zoals watermeloen, komkommer en tomaten. Pikant eten kan je ook helpen af te koelen, omdat het transpiratie bevordert.

5. Neem Vaker Pauzes:

Gebruik je pauzes om van de zon te genieten op een dakterras of om ijsjes te halen. Een aangename buitenruimte kan werknemers helpen om op te laden en zich fris te voelen.

6. Blijf Rustig en Kalm:

Maak je niet druk over de hitte; het heeft geen zin. Stress kan je lichaamstemperatuur verhogen. Accepteer de warmte en bespaar je energie.

7. Werk Volgens een Tropenrooster:

Begin vroeg in de ochtend wanneer het koeler is, en je zult eerder klaar zijn om van de zon te genieten.

8. Gebruik Ventilatoren:

Als je geen airco hebt, gebruik dan ventilatoren om luchtverplaatsing te creëren. USB-ventilatoren zijn handig om je persoonlijke verkoeling te regelen.

9. Pas je Kleding Aan:

Draag lichte, losse kleding en comfortabele schoenen. Als het bedrijfsbeleid het toelaat, overweeg dan open schoenen om je voeten koel te houden.

10. Plaats Kantoorplanten:

Kamerplanten kunnen de luchtkwaliteit verbeteren en de temperatuur reguleren. Zet wat groen in je kantoorruimte.

11. Elimineer Warmtebronnen:

Zet ongebruikte elektronische apparaten uit, schakel lampen uit en gebruik de vaatwasser alleen buiten kantooruren om extra warmte te vermijden.

12. Ga naar Huis als het te Heet is:

Als de temperatuur boven de 30 graden Celsius stijgt, overweeg dan om naar huis te gaan. Gezondheid gaat voor alles.

Conclusie:

Met deze 12 tips kun je de hitte op kantoor overleven en toch productief blijven. Vergeet niet om ook rekening te houden met de gezondheid en het welzijn van je collega’s. Een beetje extra zorg kan het werken in de zomerhitte veel draaglijker maken.

BEKIJK OOK: De kracht van refurbished / Kies de juiste bureaustoel

Bereid je voor op Hitte op kantoor en Bekijk hier het weer.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Zoeken

  Bekijk ook

  Nen keuring logo

  Wat is NPR en wat is NEN Normering

  Het belang van veiligheid en ergonomie op de werkplek kan niet genoeg benadrukt worden. Een cruciaal onderdeel van een gezonde werkomgeving zijn de kantoormeubelen die we dagelijks gebruiken. Om ervoor…
  Lees Verder

  Volg ons

  Reviews

  Volg ons

  facebook
  instagram icon
  youtube

  Openingstijden

  • Ma t/m Vr:
   Alleen op afspraak

   Za t/m Zo:
   Alleen op afspraak
  betaalmethodes
  Open chat
  1
  Stel uw vraag direct via WhatsApp!