• Floridadreef 58a Utrecht (Op afspraak)

Kantoor minimale bewegingsruimte

In artikel 3.19 van het ‘arbeidsomstandigheden besluit‘ wordt gesproken over de afmetingen en bewegingsruimte die een arbo-technisch verantwoorde werkplek in zich moet hebben. Deze lees je hieronder:

 1. De afmetingen van de arbeidsplaats (werkplek) zijn dusdanig dat werknemers zonder gevaar voor eigen veiligheid en gezondheid kunnen werken;
 2. In aanvulling op het eerste lid dienen werknemers over voldoende bewegingsruimte te beschikken;
 3. Mocht in verband met de aard van de werkzaamheden niet aan het tweede lid van artikel 3.19 kunnen worden voldaan, dan moet er in de nabijheid van deze werkplek(ken) een andere open/besloten ruimte aanwezig zijn waar voldoende bewegingsvrijheid is voor de betrokken werknemers.

Het positieve aan deze voorschriften is dat er alleen duidelijk aangegeven wordt dat je werknemers (of collega’s) voldoende ruimte moeten hebben om zonder risico hun werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Je zult dus niet snel de wet overtreden wat betreft het minimum aantal vierkante meters wat jij jouw werknemers/collega’s moet bieden.

  Comments are closed

  Zoeken

  Bekijk ook

  Nen keuring logo

  Wat is NPR en wat is NEN Normering

  Het belang van veiligheid en ergonomie op de werkplek kan niet genoeg benadrukt worden. Een cruciaal onderdeel van een gezonde werkomgeving zijn de kantoormeubelen die we dagelijks gebruiken. Om ervoor [...]
  Lees Verder

  Volg ons

  Activework Kantoormeubelen Utrecht Logo

  Vragen of telefonisch bestellen?

  • Floridadreef 58A, 3565 AM Utrecht
  • Info@activework.nl

  Abonneer op onze nieuwsbrief

  Volg ons

  Openingstijden

  • Ma t/m Vr:
   Alleen op afspraak

   Za t/m Zo:
   Alleen op afspraak

  Open chat
  1
  Stel uw vraag direct via WhatsApp!