• Floridadreef 58a Utrecht (Op afspraak)

Nan en NEN waarde: Hoe zit dat?

Nan en NEN waarden?

Als je op zoek bent naar kantoormeubelen, kom je waarschijnlijk termen als Nan en NEN waarde tegen. Misschien vraag je je af wat deze termen betekenen en waarom ze belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste kantoormeubelen. In dit artikel leggen we uit wat Nan en NEN-waarde inhouden en waarom ze essentieel zijn voor kwalitatieve en veilige kantoormeubelen.

Zie ook: Kies de perfecte bureaustoel

Wat is Nan?

Nan staat voor Nederlands Normalisatie-instituut en is een onafhankelijke organisatie die normen en richtlijnen vaststelt voor verschillende producten en diensten, waaronder kantoormeubilair. De Nan-normen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en expertise van professionals in de industrie. Ze worden regelmatig bijgewerkt om de nieuwste ontwikkelingen en technologieën in de kantoormeubelindustrie te weerspiegelen.

Wat is de NEN-waarde?

De NEN-waarde is een meting die wordt gebruikt om de kwaliteit en duurzaamheid van kantoormeubelen te beoordelen. Deze waarde wordt vastgesteld volgens de normen en richtlijnen die zijn opgesteld door het Nan. De NEN-normen zorgen ervoor dat kantoormeubelen voldoen aan bepaalde veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Waarom zijn Nan en NEN-waarde belangrijk?

 1. Veiligheid: Kantoormeubelen met een Nan-keurmerk en een goede NEN-waarde zijn getest op veiligheid. Dit betekent dat ze zijn ontworpen om te voldoen aan specifieke veiligheidsnormen, wat de kans op ongelukken en verwondingen vermindert.
 2. Kwaliteit en duurzaamheid: Kantoormeubelen die voldoen aan Nan-normen en een hoge NEN-waarde hebben, zijn van hoge kwaliteit en gaan langer mee. Ze zijn bestand tegen dagelijks gebruik en vertonen minder slijtage na verloop van tijd.
 3. Ergonomie: Kantoormeubelen die zijn gecertificeerd door Nan zijn vaak ontworpen met ergonomie in gedachten. Ze bieden optimale ondersteuning en comfort, wat essentieel is voor de gezondheid en het welzijn van werknemers.
 4. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Nan-normen kunnen ook richtlijnen bevatten voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van kantoormeubelen. Hierdoor kun je milieuvriendelijke opties vinden die passen bij je duurzaamheidsdoelen.

Hoe kun je Nan en NEN-waarde controleren bij kantoormeubelen?

Bij het kopen van kantoormeubelen kun je letten op keurmerken en labels die aangeven dat het meubilair voldoet aan Nan-normen. Kwaliteitsmerken en fabrikanten zullen deze informatie vaak op hun producten vermelden. Daarnaast kun je bij de verkoper of fabrikant informeren naar de NEN-waarde en specifieke normen waaraan hun meubelen voldoen.

Conclusie:

Het controleren van de Nan en NEN-waarde bij kantoormeubelen is essentieel om te zorgen voor veilige, ergonomische en duurzame meubelstukken. Door te kiezen voor kantoormeubelen die voldoen aan Nan-normen, kun je de kwaliteit en veiligheid van je werkplek verbeteren. Let bij het winkelen op keurmerken en informeer naar de NEN-waarde bij de verkoper om de beste keuze te maken voor jouw kantooromgeving. Op deze manier creëer je een gezonde en productieve werkomgeving voor jou en je medewerkers.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Zoeken

  Bekijk ook

  Nen keuring logo

  Wat is NPR en wat is NEN Normering

  Het belang van veiligheid en ergonomie op de werkplek kan niet genoeg benadrukt worden. Een cruciaal onderdeel van een gezonde werkomgeving zijn de kantoormeubelen die we dagelijks gebruiken. Om ervoor [...]
  Lees Verder

  Volg ons

  Vragen of telefonisch bestellen?

  Abonneer op onze nieuwsbrief

  Volg ons

  Openingstijden

  • Ma t/m Vr:
   Alleen op afspraak

   Za t/m Zo:
   Alleen op afspraak
  betaalmethodes
  Open chat
  1
  Stel uw vraag direct via WhatsApp!