• Floridadreef 58a Utrecht (Op afspraak)

Haal het maximale uit je dag met actief werken

In onze moderne samenleving worden we steeds meer geconfronteerd met een zittende levensstijl. Van lange uren achter het bureau tot urenlange Netflix-marathons, ons lichaam heeft vaak te lijden onder ons sedentaire gedrag. Actief werken is echter een benadering die ons kan helpen om zowel productiever te zijn als onze gezondheid te bevorderen. Laten we duiken in de wereld van actief werken en ontdekken hoe deze aanpak ons leven kan verbeteren.

Wat is actief werken?

Kies De Perfecte Bureaustoel en Een Werkplek Op Maat?

Actief werken, ook wel bekend als dynamisch werken, is een benadering waarbij je beweging en activiteit integreert in je dagelijkse werkroutine. Dit betekent niet dat je constant moet blijven rondlopen terwijl je aan het werk bent, maar eerder dat je kleine veranderingen aanbrengt om in beweging te blijven en het langdurige zitten te doorbreken.

Tips voor actief werken:

 1. Staand werken: Overweeg een in hoogte verstelbaar bureau, zodat je kunt afwisselen tussen zittend en staand werken. Staand werken kan de bloedsomloop stimuleren, de energie verhogen en de rugklachten verminderen.
 2. Regelmatige pauzes: Plan regelmatig korte pauzes in je werkschema. Sta op, loop rond, strek je spieren en neem wat frisse lucht. Dit helpt om de spanning in je lichaam te verminderen en je geest te verfrissen.
 3. Wandelen tijdens telefoongesprekken: Als je een telefoongesprek hebt dat niet vereist dat je aantekeningen maakt, loop dan rond terwijl je praat. Dit is een geweldige manier om jezelf in beweging te houden en tegelijkertijd je werk gedaan te krijgen.
 4. Trap in plaats van de lift: Geef de lift de schop en kies voor de trap. Trappenlopen is een uitstekende cardio-oefening die je hartslag verhoogt en je beenspieren versterkt.
 5. Bewegingsoefeningen op de werkplek: Doe af en toe lichte oefeningen op je werkplek, zoals beenverlengingen, schouderrollen of simpele rekoefeningen. Dit helpt om de stijfheid te verminderen en houdt je lichaam actief.

Voordelen van actief werken:

 1. Verbeterde productiviteit: Actief werken kan je helpen om meer gefocust en alert te blijven. Het doorbreken van lange periodes van stilzitten kan de energie verhogen en de mentale helderheid bevorderen, wat leidt tot een verbeterde productiviteit.
 2. Gezondheidsvoordelen: Door actiever te zijn, kun je je fysieke gezondheid verbeteren. Het helpt bij het verminderen van rugpijn, het voorkomen van gewichtstoename en het verbeteren van de algehele lichaamsflexibiliteit.
 3. Stressvermindering: Beweging is een natuurlijke stressverlichter. Het vermindert de spanning in je lichaam en bevordert de afgifte van endorfines, wat een gevoel van welzijn en kalmte bevordert.
 4. Positief effect op de houding: Door regelmatig van houding te veranderen, kun je de belasting op je rug en nek verminderen, wat op zijn beurt een positief effect heeft op je algehele houding.

Conclusie:

Actief werken biedt talloze voordelen voor zowel je productiviteit als je gezondheid. Door eenvoudige aanpassingen aan je werkgewoonten te maken en actieve gewoonten te bevorderen, kun je een positieve verandering in je leven aanbrengen. Onthoud dat het belangrijk is om geleidelijk aan deze nieuwe gewoonten te wennen, zodat ze een natuurlijk onderdeel van je dagelijkse routine worden.

Met actief werken kun je jezelf naar een hoger niveau tillen, zowel professioneel als persoonlijk. Dus, waar wacht je nog op? Sta op, beweeg en maak van actief werken een integraal onderdeel van je leven voor een gezonder en productiever bestaan!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Zoeken

  Bekijk ook

  Nen keuring logo

  Wat is NPR en wat is NEN Normering

  Het belang van veiligheid en ergonomie op de werkplek kan niet genoeg benadrukt worden. Een cruciaal onderdeel van een gezonde werkomgeving zijn de kantoormeubelen die we dagelijks gebruiken. Om ervoor [...]
  Lees Verder

  Volg ons

  Vragen of telefonisch bestellen?

  Abonneer op onze nieuwsbrief

  Volg ons

  Openingstijden

  • Ma t/m Vr:
   Alleen op afspraak

   Za t/m Zo:
   Alleen op afspraak
  betaalmethodes
  Open chat
  1
  Stel uw vraag direct via WhatsApp!