• Floridadreef 58a Utrecht (Op afspraak)

Haal het Beste uit Je Zithouding in 5 Eenvoudige Stappen

In deze moderne tijd spenderen velen van ons aanzienlijke tijd achter een bureau, aan een computer of op andere zitplekken. We hebben al uitgelegd hoe je de juiste hoogte kan kiezen voor je bureau. Helaas kan een verkeerde zithouding leiden tot rugpijn, vermoeidheid en andere gezondheidsproblemen op de lange termijn. Gelukkig kunnen slechts enkele aanpassingen in je zithouding al een wereld van verschil maken. Hier zijn vijf eenvoudige stappen om de juiste zithouding aan te nemen en zo je welzijn te verbeteren:

Stap 1: Kies de juiste stoel

Begin met een stoel die goede ondersteuning biedt aan je rug en zorgt voor een neutrale houding. Een stoel met een verstelbare rugleuning en zithoogte is ideaal. Zorg ervoor dat je voeten plat op de grond staan of op een voetensteun rusten. Dit bevordert een stabiele basis voor je zithouding.

Stap 2: Let op je rugleuning

Stel de rugleuning van je stoel zo in dat deze je onderrug goed ondersteunt. Je onderrug moet de natuurlijke kromming behouden. Plaats indien nodig een kussen of een lendensteun om deze curve te behouden en overmatige spanning te vermijden.

Stap 3: Houd je scherm op ooghoogte

Als je achter een computer werkt, zorg er dan voor dat het scherm op ooghoogte staat. Dit voorkomt dat je nek naar voren buigt en helpt spanning op je nek en schouders te verminderen. Een verstelbare monitorstandaard kan hierbij van pas komen.

Stap 4: Zorg voor een ontspannen schouder- en armpositie

Laat je schouders ontspannen en houd je ellebogen dicht bij je lichaam, in een hoek van ongeveer 90 graden. Hierdoor vermijd je onnodige spanning in je schouders en nek. Als je veel typt, zorg dan voor een ergonomisch toetsenbord en muis om je polsen in een neutrale positie te houden.

Stap 5: Neem regelmatig pauzes en beweeg

Zelfs met de perfecte zithouding is langdurig zitten niet ideaal voor je gezondheid. Sta elke 30 minuten op en strek je benen. Doe wat eenvoudige strekoefeningen om je spieren te activeren en de bloedcirculatie te bevorderen. Overweeg staand werken of gebruik een zit-sta-bureau om variatie in je houding te brengen.

Onthoud dat het aannemen van een goede zithouding een gewoonte is die tijd en aandacht vergt. Begin met kleine aanpassingen en werk geleidelijk aan naar een betere houding. Je lichaam zal je dankbaar zijn voor de inspanningen om je zitervaring te verbeteren.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Zoeken

  Bekijk ook

  Nen keuring logo

  Wat is NPR en wat is NEN Normering

  Het belang van veiligheid en ergonomie op de werkplek kan niet genoeg benadrukt worden. Een cruciaal onderdeel van een gezonde werkomgeving zijn de kantoormeubelen die we dagelijks gebruiken. Om ervoor [...]
  Lees Verder

  Volg ons

  Vragen of telefonisch bestellen?

  Abonneer op onze nieuwsbrief

  Volg ons

  Openingstijden

  • Ma t/m Vr:
   Alleen op afspraak

   Za t/m Zo:
   Alleen op afspraak
  betaalmethodes
  Open chat
  1
  Stel uw vraag direct via WhatsApp!