• Floridadreef 58a Utrecht (Alleen op afspraak)

De juiste hoogte kiezen voor je bureau

Een goed ingerichte werkplek is essentieel voor je gezondheid en productiviteit. Een belangrijk aspect van een ergonomische werkplek is de hoogte-instelling van je bureau. Een verkeerde hoogte kan leiden tot ongemak, vermoeidheid en zelfs gezondheidsproblemen op de lange termijn. In dit artikel delen we waar je op moet letten bij het instellen van de juiste hoogte voor je bureau, zodat je comfortabel en efficiënt kunt werken. In het vorige artikel hebben we je al uitgelegd hoe je de perfecte bureaustoel kan kiezen.

1. Ellebooghoogte:

Een goede vuistregel is om ervoor te zorgen dat je ellebogen een hoek van 90 graden maken wanneer je je handen op het bureaublad plaatst. Stel de hoogte van je bureau zo in dat je onderarmen parallel aan de grond zijn wanneer je typt of werkt aan je computer. Dit helpt spanning in je schouders en nek te verminderen.

2. Schermhoogte:

Als je een computer gebruikt, is het belangrijk om de hoogte van je beeldscherm correct in te stellen. Plaats het scherm op ooghoogte, zodat je je nek niet naar voren of achteren hoeft te buigen om naar het scherm te kijken. Een goede regel is om het midden van je scherm op ooghoogte te plaatsen, zodat je je ogen lichtjes naar beneden moet richten om het te bekijken.

3. Beenruimte:

Zorg ervoor dat er voldoende beenruimte is onder je bureau, zodat je je benen comfortabel kunt bewegen. Idealiter moet er voldoende ruimte zijn om je benen te strekken zonder dat je knieën tegen het bureaublad komen. Dit bevordert een goede bloedcirculatie in je benen en voorkomt dat je ongemak ervaart tijdens langdurig zitten.

4. Voetensteun:

Als je je voeten niet plat op de grond kunt plaatsen vanwege de hoogte van je bureau, overweeg dan om een voetensteun te gebruiken. Een voetensteun helpt je om je voeten in een comfortabele positie te houden en voorkomt dat je benen gaan hangen, wat druk op je dijen kan veroorzaken.

5. Staand werken:

Als je de mogelijkheid hebt om af en toe staand te werken, overweeg dan om een in hoogte verstelbaar bureau aan te schaffen. Staand werken kan de druk op je rug verminderen en zorgt voor een actievere werkhouding. Wissel regelmatig tussen staand en zittend werken om de belasting op je lichaam te variëren.

6. Probeer het uit:

Last but not least, test verschillende hoogte-instellingen voordat je je bureau definitief instelt. Iedereen is anders en wat voor de een comfortabel is, kan voor de ander ongemakkelijk zijn. Pas de hoogte van je bureau aan totdat je een positie vindt die goed aanvoelt voor jouw lichaam.

Conclusie:

Het instellen van de juiste hoogte voor je bureau is van vitaal belang om een ergonomische werkplek te creëren. Door aandacht te besteden aan de ellebooghoogte, schermhoogte, beenruimte en het gebruik van eventuele voetensteunen, kun je een comfortabele en gezonde werkomgeving creëren. Vergeet niet om regelmatig te bewegen en af te wisselen tussen staand en zittend werken om spanning en vermoeidheid te verminderen. Een goed afgesteld bureau helpt je om efficiënter te werken en zorgt voor een betere algehele gezondheid en welzijn.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Zoeken

  Bekijk ook

  Nen keuring logo

  Wat is NPR en wat is NEN Normering

  Het belang van veiligheid en ergonomie op de werkplek kan niet genoeg benadrukt worden. Een cruciaal onderdeel van een gezonde werkomgeving zijn de kantoormeubelen die we dagelijks gebruiken. Om ervoor…
  Lees Verder

  Volg ons

  Reviews

  Volg ons

  facebook
  instagram icon
  youtube

  Openingstijden

  • Ma t/m Vr:
   Alleen op afspraak

   Za t/m Zo:
   Alleen op afspraak
  betaalmethodes
  Open chat
  1
  Stel uw vraag direct via WhatsApp!