• Floridadreef 58a Utrecht (Op afspraak)

Alles wat je moet weten over een Lendesteun in Stoelen

de Lendesteun

Of je nu lange uren achter je bureau doorbrengt of veel tijd in de auto doorbrengt, een goede houding is van cruciaal belang voor je gezondheid. Een van de belangrijkste aspecten van een goede houding is de lendesteun. In dit artikel gaan we dieper in op wat dit is en waarom het belangrijk is.

Wat is een Lendesteun?

Dit is een ergonomisch kenmerk in stoelen, autostoelen en andere zitmeubels dat is ontworpen om de natuurlijke kromming van je onderrug te ondersteunen. Het bevindt zich meestal in het lage gedeelte van de rugleuning. Deze helpt om rugpijn te voorkomen, verbetert je zithouding en verhoogt je comfort tijdens het zitten.

Waarom is deze Belangrijk?

 1. Ruggezondheid: Een slechte houding kan leiden tot rugklachten en rugproblemen. Lendesteun zorgt ervoor dat de natuurlijke curve van je onderrug behouden blijft, waardoor de druk wordt verminderd en de kans op rugpijn wordt verkleind.
 2. Comfort: Met de juiste lendesteun voel je je comfortabeler tijdens het zitten. Het vermindert de vermoeidheid en stress op je rugspieren, wat vooral belangrijk is als je lange tijd moet zitten, zoals op kantoor of tijdens lange autoritten.
 3. Productiviteit: Een goede houding verbetert je algehele welzijn en concentratie. Met de juiste lendesteun kun je langer comfortabel werken of rijden, wat je productiviteit ten goede komt.

Hier zijn enkele tips:

 1. Probeer de stoel uit: Als je een nieuwe stoel koopt, zorg er dan voor dat je deze uitprobeert voordat je hem koopt. Ga zitten en voel of de lendesteun zich op de juiste hoogte en positie bevindt.
 2. Verstelbaarheid: Kies een stoel met verstelbare lendesteun, zodat je de hoogte en de stevigheid kunt aanpassen aan je behoeften.
 3. Ergonomisch ontwerp: Zoek naar stoelen met een ergonomisch ontworpen lendesteun die de natuurlijke kromming van je onderrug volgt.
 4. Ondersteunende kussens: Als je huidige stoel geen goede lendesteun heeft, kun je overwegen om een apart lendekussen aan te schaffen.
 5. Houding bewustzijn: Ongeacht de kwaliteit van je stoel, vergeet niet om regelmatig je houding te controleren en te corrigeren. Sta af en toe op, strek je uit en loop rond om de druk op je rug te verminderen.

In conclusie is lendesteun een essentieel kenmerk van stoelen en autostoelen die bijdraagt aan je comfort en gezondheid. Het kiezen van de juiste stoel met de juiste lendesteun en het bewust blijven van je houding kan rugpijn voorkomen. Investeer in jezelf en je gezondheid door aandacht te besteden aan lendesteun bij het kiezen van zitmeubels. Je rug zal je er dankbaar voor zijn!

Lees ook: De Juiste Hoogte Kiezen Voor Je Bureau

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Zoeken

  Bekijk ook

  Nen keuring logo

  Wat is NPR en wat is NEN Normering

  Het belang van veiligheid en ergonomie op de werkplek kan niet genoeg benadrukt worden. Een cruciaal onderdeel van een gezonde werkomgeving zijn de kantoormeubelen die we dagelijks gebruiken. Om ervoor [...]
  Lees Verder

  Volg ons

  Activework Kantoormeubelen Utrecht Logo

  Vragen of telefonisch bestellen?

  • Floridadreef 58A, 3565 AM Utrecht
  • Info@activework.nl

  Abonneer op onze nieuwsbrief

  Volg ons

  Openingstijden

  • Ma t/m Vr:
   Alleen op afspraak

   Za t/m Zo:
   Alleen op afspraak

  Open chat
  1
  Stel uw vraag direct via WhatsApp!